Ledig dag och vaknade tidigt

Fastän jag varit ledig idag och dessutom sovit sisådär de senaste nätterna så vaknade jag tidigt!!!???? Men som sagts av någon vis filosof (?) "morgonstund har guld i mund"!!! Jag har hunnit med en hel del idag, även om jag inte hann att städa. Eller, var det så att det som jag inte kände så stor lust inför att göra lät jag helt enkelt bli???? Det var frågan! Hur som helst så lär ingen ta städningen från mig så jag får väl ranta mig upp även imorgon i skaplig tid för att försöka röja undan det värsta. Eftersom vi inte knappt ska vara hemma alls under helgen så är det väl inte så himla noga med städningen, det är mest för den egna självtillfredsställelsen!
Det är konstigt! Det kan gå ett halvår utan att man gör något kul eller är bortbjuden på något. Vi sitter mest framför TVn och glor varje helg. Men så helt plötsligt, i alla fall i år, så är vi bjudna på tre kalas under samma helg. Vi ska bort både skärtorsdag, påskafton och påskdagen. Jag kommer säkert att vara som ett vrak på måndag!

Gick in på Resia och listade mina önskemål för Tove så fick hon sitta där vid sin dator och ta fram några bra förslag på NY-resor. Hon är ju expert på detta som för en annan kan ta en evighet att få klarhet i!

Därefter så strosade jag omkring lite i affärer i en i övrigt ganska tom stad. Det var fullt pådrag på torget, då menar jag att där var en massa försäljare som inte brukar vara där en vanlig onsdag, men det var knappt några människor ute. Kanske lugnet före stormen?? Det är ju imorgon på Skärtorsdagen som invasionen brukar ske.

Åkte ner till Palmviken, och då förstod jag var alla människor befann sig. Det var nästan fullt på parkeringen och mycket folk både på ICA och Konsum! Alla tänkte väl som jag, det är bättre att handla idag när det är lugnt för i morgon vet man ju hur det blir.

Kom hem, plockade in varor och åt lunch! Sedan tog jag med mig blombuketten som jag köpt och gick hem till Lisbeth för att pigga upp henne i hennes konvalescens. Hon blev opererad för en vecka sedan och är sjukskriven i tre veckor, stackarn.

När jag kom hem stod valet mellan: städa idag och plugga imorgon eller plugga idag och städa imorgon varvid jag bestämde mig för det senaste. Lade mig tillrätta i soffan och hann väl läsa tre sidor kanske och sen sov jag. Ja, så är det när man inte får sova på natten så tar man igen det på dagen. Kanske det är därför som jag är så pigg nu istället när klockan snart är 23.00?? Nej, nu får jag sluta med de här grubblerierna och gå och sova (ialla fall försöka).


Äntligen påsklov

Idag har jag jobbat sista dagen innan påskhelgen och påsklovet, sköööönt! Egentligen ska jag vara ledig, nästan hela dagen, på tisdagar men istället tog jag hand om rester av nationella provet i engelska och så hade vi (SAMO) möte med rektorn i eftermiddag. Därför var jag på skolan före klockan 08.00 i morse och kom inte hem förrän 17.00. Men förhoppningsvis kan jag bli kompenserad för detta senare.

Imorgon ska jag handla inför påsken och gå in på Resia så att de får hjälpa oss att boka biljetter till NY i juni. Vi har tittat på internet, jag vet inte hur många gånger nu, men som vanligt kan inte pappa bestämma sig för vilken resa vi ska ta. Den där "braiga" resan som vi hittade för någon vecka sedan finns naturligtvis inte kvar, men det finns fortfarande ganska billiga resor att boka. DET HANDLAR BARA OM ATT BESTÄMMA SIG, ELLER HUR!!!!!!!!

Såg nyss ett program på TV, Kobra, som handlade om ögruppen Maldiverna i Indiska oceanen och som håller på att sjunka. Där envisas de med att bygga tiovåningarshus eftersom de har så liten yta att bygga på, med den följden att husen intill spricker. De har också gjort dykningar under ön Male och sett en otroligt lång och bred spricka. Ja dit ska man nog i alla fall undvika att resa. Stackars människor, vart ska de ta vägen?

Mina tankar går till Christian och hans ressällskap på Koh Samui (Thailand) just nu. Jag hoppas att de har det varmt och skönt och att de kommer att ta sig hem på ett tryggt och säkert sätt. Välkomna hem!

Här kommer en bild från Thailand när vi var där i november 2008:


Earth hour, regn och ny bil

I lördags släckte vi alla lampor en timme mellan 20.30 och 21.30 för att värna om miljön enligt uppropet från Earth hour. Det var faktiskt riktigt mysigt att se på Millenium med en massa värmeljus tända, därför lät vi bli att tända lyset också efter 21.30.
På dagen besökte jag den nyinvigda Mansion/Affection på Storgatan i Arvika. Oj, vad fint de hade fått det, betydligt rymligare och ljusare lokaler än förut. Grattis!
I fredags överraskade Anders mig med att vi skulle åka till Sunne och titta på en ny bil. En röd Subaru Legacy blev det, och så här ser den ut:





Vi är ju vana att ha kombibil så lite liten känns den ju. Men oj vilket drag det var i den när vi åkte till Karlstad på söndag för att köpa bröllopsgåva (försenad) till svågern och svägerskan.
Bilen är automatväxlad men väldigt trevlig att köra, den känns lite sportig och tuff, faktiskt! Och vi behöver ju inte ha så stor bil nu när det oftast är vi två.

Denna vecka har vi temadagar/Centralshow på skolan så mitt arbetslag tillbringade dagen i Rackstabacken. De som hade skidor och pulka med sig hade en kul dag, tror jag. Det är faktiskt roligt att kunna umgås med sina elever på ett annorlunda sätt ibland i stället för de vanliga situationerna med lektioner. Vi grillade korv och hade en allmänt mysig dag tillsammans. Tack alla som såg till att dagen blev bra!

Idag var jag återigen på körövning med Marie. Det var två veckor sen sist och det kändes faktiskt att jag inte hade sjungit på ett tag. Tyvärr var vi bara fyra där men övningen var desto mer givande. Marie gnuggade oss ordentligt genom de sånger som vi har på vår repertoar, t ex "Summertime" och "Sol, vind och vatten". Fastän vi var så få så tyckte, i alla fall jag, att det lät riktigt bra.

Tänk att nu närmar sig mars månad sig slutet och i slutet av veckan har vi påskhelgen att se fram emot. Jag gillar faktiskt påsken eftersom den är mycket mer kravlös än jul och att man kan också se påsken som en slags port mot vår och ljusare tider.
Under helgen har jag påskpyntat litegrann. Jag tog in ris där jag hängde både gammalt och nytt pynt. Men vad hände..... nästan direkt? Jo, vår katt Ivan är så fruktansvärt nyfiken så hon kunde naturligtvis inte låta blir utan hoppade upp och rev omkull vasen så att allt hamnade på golvet!!!! Dumma katt!!!! Men som tur var så gick inget sönder så jag kunde ordna till det igen, och så här ser min fina påskkonstellation ut:


Gråtrist vanlig torsdag

Ivan (katten) väckte mig inatt vid 3-tiden och ville gå ut. Egentligen ett gott vårtecken eftersom hon inte knappt velat gå ut överhuvudtaget denna vinter. Men marskatt är väl att ta i ändå, hon är ju steriliserad!!!????
Efter denna ofrivilliga väckning så kunde jag naturligtvis inte somna om direkt. När klockan ringde vid 6.15 så stängde jag av den och sov vidare en stund. Vilken tur att jag vaknade kl 07.00 annars hade det kunnat bli första gången i mannaminne som jag försov mig.

Annars har dagen gått sin gilla gång med lektioner på förmiddagen och arbetslag på eftermiddagen. Skönt att det är showvecka/temavecka nästa vecka och därefter påsklov! Fastän det inte var länge sedan som vi hade sportlov så ställer man in sig mentalt på veckorna då man är ledig.

En bild på dumma Ivan som väckte mig inatt:


Men så här så är hon ändå ganska söt, eller hur?

Kursavslutning och shopping på stan

Idag har jag både gjort nytta och även hunnit med nöje!
Gick upp samtidigt med maken, kl. 7.30, så jag kunde jobba med kursuppgiften och blev klar reda 10.30. Jag kände mig riktigt nöjd med detta!
Tog cykeln ner på stan och besökte biblioteket, Sunday Café och Lindex. Just i denna ordning.
Det är skönt att snö och is är borta från vägarna nu så man kan ta cykeln. Men det är ganska grått väder och lite kyligt ute. Men bara solen kommer nu så småningom så blir det nog fart på våren.
Jag hade egentligen inte tänkt att handla något, men som det oftast är med mig så är det just då som jag hittar kläder som jag vill ha. Tog ett spår in på Lindex och fann en snygg blusjacka/tunika i turkos (min färg) och några linnen. Dessutom köpte jag ett par jeansleggings som är sköna att ha under alla slags tunikor.
Passade även på att fota den nya bowlinghallen/puben vid The Roof som, hör och häpna, öppnar i morgon????? Antagligen måste de som jobbar med den jobba i natt också, för det ser inte alls klart ut. Se bara själv!



Kläderna jag köpte idag:



Se här vad lite snö det är kvar nu:



och min solhörna går faktiskt att använda bara solen vill komma:


"Marssnö är fåragö"

Detta vet jag att min mamma brukar säga när det kommer rejält med snö i mars. Säkert något som står i den gamla bondepraktikan skulle jag tro. Inte speciellt kul att vakna upp till snöflingor stora som dasslock. Men som sagt det är säkert bra och hjälper till att ta bort den gamla snön snabbare förhoppningsvis. Men nu visar termometern på minus så det verkar nog som om våren låter vänta på sig ett tag till.

I övrigt har vi varit duktiga idag och kört bort en massa återvinning som legat lagrat i garaget ett tag. Dessutom hade vi en hel del pant. En sväng förbi Erik gjorde att den pengen späddes på förutom allt som var kvar efter Elins avskedsfest. Hur många var ni egentligen????

I morgon har vi studiedag så eleverna är lediga, inte vi lärare dock! I vanliga fall börjar inte jag förrän 9.55 på måndagar men i morgon måste jag vara där till 08.00. Men det ska bli skönt att äntligen få bli klar med de nationella proven i svenska. Jag och en kollega ska hjälpas åt med rättningen och bedömningen, det blir bra!

Sweeney Todd, vårvärme och arbete

Idag har vi underbart vårväder här i Arvika. Jag ska snart gå ut och sätta mig i lä i solen för att fortsätta att rätta mina elevers svenskuppsatser, förena nytta med nöje alltså.

Igår var jag och Anders på premiären på Sweeney Todd på Ritz. Så jäkla bra, alltså!! Jag kan verkligen rekommendera alla att gå och se den. Vi har fruktansvärt proffsiga och duktiga elever på Ingesunds musikhögskola och ska verkligen vara stolta över dem. Allting var superbra, från skådespeleri, sång, musik, ljud och musiksättning. Och vilka smarta lösningar de hade kommit på för sceneriet....! Jag tänker inte säga mer än, GÅ OCH SE FÖRESTÄLLNINGEN! Den spelas hela nästa vecka t o m lördag.
PS: Jag känner också en speciell stolthet eftersom orkestern leddes av min körledare Marie, BRA JOBBAT MARIE!

Som sagt så verkar våren nu äntligen ha kommit hit, SKÖÖÖÖNT! Jag hoppas att den är här för att stanna också! Jag ska försöka att hinna med lite mer än bara jobb idag och ta en härlig promenad senare i eftermiddag. Det får bli min belöning.

Fick en idé när jag var inne i Elins rum förut idag och plockade i lite kläder och dylikt. Till sommaren så kommer rummet att stå tomt och dessutom har vi en friggebod med en våningssäng som också står utnyttjad. Kanske man skulle höra efter om det finns intresse för inackordering under Arvikafestivalen. Det kunde ju faktiskt kunna vara lite trevligt med att ha lite ungdomar omkring sig nu, när alla våra är utflugna.



Världen är allt bra liten

I denna stund är jag verkligen en lonely majsan. Vaddådå undrar ni? Jo, för idag åkte min äldste son och hans flickvän till Thailand och ska vara borta i drygt två veckor. Dessutom jobbar och bor min mellanpojke i England och minstingen Elin är i New York som au pair. Men då är det bra att dagens uppfinningar finns som gör det möjligt att kommunicera med barnen varän de befinner sig i världen. Allt var inte bättre förr!

Och tänk vilka erfarenheter de får med sig tack vare sina kontakter i andra länder och i mötena med andra människor och andra kulturer. Förhoppningsvis så gör det dem även mer ödmjuka och förstående för andra sätt att leva och att kanske inte allting är världsbäst heller i Sverige. Jag måste säga att jag är stolt över mina barn som har modet och viljan att se sig om i världen och inte är rädda för att prova på nya saker. HEJA PÅ, säger jag bara.

Idag var vi i datasalen, jag och min klass. Det är väl konstigt ändå vad saker och ting sprider sig, särskilt i en liten stad som vår. Eller så är det så att jag inte förstått alla möjligheter än som finns med internet och bloggar.
Vad snackar hon om nu då den där lonelymajsan?
Jo, någon hade fått reda på att jag skriver blogg och var inne på den och läste! Det tycker jag bara är kul, för det är ju därför som jag skriver. Alla som vill får läsa den och gärna komma med kommentarer, det ser jag fram emot!

Idag fick jag också reda på att min dotters trubbel med hackers har ordnat upp sig. Det var verkligen skönt och jag hoppas att allting kommer att vara frid och fröjd nu ett tag framöver. Om hon är nöjd och glad så är jag det också.

Lite avundsjuk är jag allt på Christian som just nu är på väg till Thailand. Så därför kommer här ytterligare några sköna bilder från när jag var där hösten 2008. Man längtar allt efter lite sol och värme nu, eller hur?






Jobb i massor men fortfarande sol

Ännu en solig vårvinterdag men fy vad kallt på morgonen, de rapporterade -18 grader i Arvika i radion i morse, fast vi hade -11 i Graninge och det räcker ju. Men när solen kommer fram under dagen så blir det skönt. Fram emot helgen har de i alla fall lovat varmare väder och kanske t o m plusgrader på natten.

Kom äntligen iväg på gympan i kväll och följde sedan med Maggan och simmade 500 meter. Den senaste veckan har jag känt mig spänd i både rygg och nacke, vilket jag tror beror på lite för mycket arbete och stress just nu. Just därför var det nog extra viktigt att jag prioriterade mig själv ikväll, för jag vet ju att jag mår mycket bättre då.
Jag har fortfarande inte rättat klart svenskuppsatserna (nationella provet i nian) och dessutom utfördes första delen av engelskan idag. Det blir alltså ännu mer att rätta! Även om jag gillar mitt jobb väldigt mycket så känns det ibland som om det hela tiden läggs saker på hög och man blir aldrig riktigt klar med något.

Jag har också pratat med en ledsen dotter idag som upptäckt att någon har hackat sig in på hennes mail och facebook-adresser och ändrat lösenord så att hon inte kan komma in. VAD ÄR DET FÖR EN IDIOT??? ÄR INTE SÅDANT OLAGLIGT OCH STRAFFBART? Och jag förstår inte vad vitsen är att göra något sådant förutom att göra livet surt för den som drabbas. VEM KAN VARA SÅ GENOMRUTTET ELAK? Jag bara undrar??????

Nej, nu måste jag tala om något roligare. Jag undrar om det är någon mer än jag som skrattar gott åt den danska serien på TV på söndagkvällarna, Livet på Lärkevej? Om inte så kan jag rekommendera den varmt. För det första så får man lyssna på härlig danska och dessutom skratta åt många dråpliga situationer. Danskar vet verkligen hur man gör bra teveserier. Dessutom finns världens godaste wienerbröd i Danmark. När vi var på Bornholm för några år sedan så åt vi wienerbröd med chokoläääääde varje dag nästan. Och så gick jag nog upp i vikt 2-3 kg också, men det var det värt. Bornholm är också en ö som jag varmt rekommenderar att besöka, där var det jättefint och trevligt.

Och här hade jag förstås tänkt lägga in bilder från Bornholm men jag kan inte hitta mappen som de finns i. Men däremot hittade jag lite sköna bilder från Thailand (hösten 2008) vilket inte heller går av för hackor. Vilken skön semester vi hade:






Fredagssnack med dottern i USA och vanligt lördagsröj

I går eftermiddag när jag satt vid datorn och precis skrivit i min blogg så ringde Elin från USA på skype! Jag blev först förvånad och sedan glad, jag visste ju inte att hon kunde ringa när som helst bara man hade datorn igång!
Först bara snackade vi om ditt och datt i ca 45 minuter. Därefter ringde hon igen efter några timmar och var helt förtvivlad. När hon duschat och varit på toaletten så blev det översvämning i badrummet och vatten kom ända ut i rummet utanför på heltäckningsmattan (praktiskt!). Jag försökte lugna henne med att detta är sådant som kan hända i hus och att det inte var hennes fel. Därefter ringde hon igen och grät eftersom det luktade bajs och ingen var hemma och värdmamman inte verkade ta det på allvar. Elin skickade sms till mamman för att säga att det nog var säkrast att skaffa dit en "plumber"! Och jag fick lugna igen och trösta med att detta skulle säkert ha hänt ändå.
Gammal är äldst när jag läser Elins blogg idag om att detta har hänt förut 2GÅNGER!!! Man skulle ju kanske tycka då att de skulle ha gjort något åt det, eller hur? Men det kanske är så här amerikanen fungerar, en axelryckning och låt oss vänta och se......? Men som sagt, det drabbar ju inga fattiga så de tycker kanske att det är OK att punga ut en massa pengar i nödlösning i stället för att försöka göra en ordentlig renovering av avloppet eller pumpen eller vad det nu var??? 
Efter detta lilla kaos kunde jag sedan lugnt slå mig till ro för att se finalen av På spåret. Sushin som jag köpte på konsum var helt OK, riktigt gott faktiskt!

I dag lördag har jag gjort lite vanligt "röj" som t ex tvättning, diskning, plockning och dammsugning. F.... F...en vad det är tråkigt att dammsuga. Kanske det är förklaringen till att det nu var väldigt dammigt i alla hörn och på alla mattor..... alltså att det går för lång tid mellan varje gång som dammsugaren kommer fram!?
Efter en promenad så tog jag mig samman och satte mig med uppsatser som också legat nu ett tag så att de samlat damm (nästan). Jag måste helt enkelt rätta dem nu eftersom till vecka så kommer nästa nationella prov, i engelska denna gång. Det tar aldrig slut med prov och rättning och bedömning.
Jag älskar mitt jobb som lärare men avskyr den här delen med att bedöma och sätta betyg. Om man ändå slapp det!
Kvällen avslutades med finalen i melodifestivalen! Vi har inte sett alla delfinaler och hade alltså inte hört alla bidrag. Men vi, Anders och jag, var helt eniga om att Annas bidrag (nummer 9) gick helt in i hjärtat. Hon har en helt otrolig utstrålning och en ovanlig och speciell röst. Vilken tur att det för en gångs skull var favoriten som vann! Grattis Anna och lycka till i Oslo!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2010/article6774439.ab

Vårsolens konstiga effekt

Visst är det skönt med våren på gång och den värmande solen. Men det verkar som om den har en konstig effekt på mig. Jag känner mig både pigg och trött av den. Samtidigt som jag tycker att jag har mer energi än förut så kan jag inte komma mig för att göra mer än förut, konstigt eller hur??

Igår, torsdag, t ex så kunde jag åka hem lite tidigare än vanligt och hade nog tänkt mig att försöka sätta mig med de väntande uppsatserna i svenska. Gjorde jag det då? Nej, istället gick jag och la mig på sängen och löste lite sudoku tills ögonen föll ihop.
Jag tänkte t o m skippa körövningen idag eftersom jag kände mig så down. Men som tur var så blev jag piggare efter ca 20 min sömn och tur var väl det. Våran körledare Marie är ett riktigt vitaminpiller som kan få vem som helst pigg och glad igen. Nu blir det ingen körövning på två veckor eftersom hon kommer att ha fullt upp med föreställningen Sweeney Todd på Ritz som har premiär nästa fredag den 19 mars. Den tänker jag absolut gå och se på. Vi vet nog inte här i Arvika hur gynnade vi faktiskt är som har en så fin musikhögskola och duktiga elever som ser till att kulturutbudet berikas betydligt.

Efter jobbet idag gick jag in på konsum och köpte sushi i charken. Detta ska jag kalasa på i kväll till På spåret, mums! Va kul att det äntligen finns att köpa i Arvika!!!! Sen får vi se om det är lika gott som sushin som jag tidigare ätit i Karlstad och Stockholm!!??

I väntan på den riktiga våren och golfsäsongen så kommer här några bilder att gotta sig åt:


Från golfresan i höstas


Djurgårdsbron i Stockholm
 

Kursjobb och promenad

Idag var min kurskamrat Erika hos mig och vi jobbade på effektivt med diskussion och grupprapportering fram till 14.30. Vi kände oss väldigt nöjda med vårt arbete och konstaterade att läsandet och diskuterandet blir mycket lättare när man jobbar tillsammans.

Sedan hann jag gå ut i det vackra vårvintervädret och gjorde först ett fikastopp hos Karin W och sedan ett toastopp hos mor. Stackars mamma som blivit förkyld igen och som kraxade som en kråka när hon pratade. Tyvärr kunde hon inte vara tyst då jag var där så jag tror att hon var ändå hesare när jag gick därifrån.

Erika kommenterade min Omega 3-burk som står framme på bänken i köket och som jag fått för mig att det är bra att ta varje dag. Döm om min förvåning då jag i kvällens Uppdrag granskning på SVT fick veta att fiskoljan i mina tabletter kommer från fisk som tas upp att marockanska fiskare i ockuperat fiskevatten i västsahara där folket i gengäld svälter. Men det värsta är att de ansvariga företagen som utvinner oljan i Norge samt företaget i Sverige, Cederroth, känner till detta. SKANDAL! Det blir till att bojkotta företaget eller ta reda på, nästa gång som jag ska köpa tabletter, varifrån oljan kommer.
Läs mer om detta här:
http://svt.se/2.129375/1.1920449/flyktingarnas_fisk_saljs_som_halsokost_i_sverige?lid=puff_1920459&lpos=rubrik 

Vårsol, tulpaner och en aning om vår

Även idag har vi fått känna vårsolen värma och ett svagt hopp om ett liv efter vintern tycks komma närmare.......SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT! Jag kände mig riktigt cool idag när jag gick till skolan i eftermiddags i mina nya snygga och stora Michael Kors-solglasögon (halva priset på rean).
Sista lektionen idag skulle vi träna inför NP i engelska, trodde jag. Ett smått kaos utbröt när eleverna hellre ville använda tiden till att (äntligen) besämma sig för och beställa skoltröjor och byxor. Hur dom ansvariga fick någon ordning på detta är mig en gåta. Jag är bara sååååååå glad att jag lämnade ifrån mig jobbet i tid.
Lite smått kaos tycker jag också att det är bland oss lärare nu när vår ordinarie rektor är hemma och är pappaledig. Skönt för honom men sorgligt för oss....... men vi är för det mesta vana vid att klara oss själva så det ska väl gå bra det också.

Innan dottern for iväg över Atlanten så hade hon ett avskedsparty för sina kompisar. Hon fick flera buketter med tulpaner som dessbättre jag har fått glädje av veckan efter hon åkte. Det var tulpaner i olika färger och så många att den stora Alvar Aalto-vasen var som klippt och skuren. Turligt nog tog jag kort på buketten, bara se här så vackert!



Här kommer ytterligare en vacker vinterbild från arvikatrakten:



Det är maken som står därborta under snötyngda grenar!

Är det sådan här mat som du äter over there Elin, eller varför har du tagit denna bild?



Slutligen en bild på vår dumma katt Ivan som gillar att lufta magen!


Glad dotter = glad mor

3 x Kalla sportlovet 2010 Kingselviken
3 x Kalla i Kingselviken sportlovet 2010

Läste dotterns blogg att hon var gladare idag, skönt. Hon hade tydligen också haft en smått händelserik biltur med familjens bautastora bil (som en mindre buss tydligen).
Mina arbetskollegor efterlyste bilden som vi tog under vår skidtur förra tisdan - så här hurtiga och fina var vi! Här kommer ytterligare några vackra vinterbilder från denna smått fantastiska skidvinter. Dessa är tagna efter spåret till Vassvika och efter 5-km-spåret med start och mål i Vassvika. Är det inte vackert så säg?





Vasalopp, skidtur och blogg från dottern

Började med att åka Vasaloppet i fåtöljen framför tv:n. Det var verkligen kul att det återigen var en svensk, Jörgen Brink, som vann igen. Det gör ju inget heller att han ser bra ut och verkar vara en mycket sympatisk och ödmjuk person.
Därefter fick jag vänta ett tag tills det blev såpass liv i pappa så att vi kunde praktisera skidåkning in real life också. Då hade tyvärr solen gått i moln men det var behaglig temperatur idag, flera plusgrader, och vi fick se två älgar vid sidan om spåret som förvånat tittade på oss, helt orädda.
Som vanligt mötte vi flera kända personer från Graninge i spåret. Vilken helt fantastisk vinter vi har haft!!!

Kommentar till aupairande dottern: Upp med hakan och inse vilken ynnest du just nu upplever i ett nytt land med nya sedvänjor och vanor. Jag hade själv önskat att jag hade haft modet (och viljan) att göra just samma sak som du nu gör! Se positivt på varje dag och inse att allt du är med om lär du dig något på som du kommer att ha stor nytta av i framtiden. Det är mycket stärkande för självkänslan och självförtroendet att tvingas klara av saker som man inte gjort tidigare. Tänk på att Sverige och allt det det vana finns kvar här även när du kommer tillbaka. Cheer up, and lots of hugs and kisses from mummy!!

Vårvinterdag i Värmland



En vinterbild men vi har betydligt mera snö än det som visas här. Efter omplantering av blommor så tog jag en skidtur även idag i det vackra vårvintervädret. Jag stor i solen i Stordalen och lyssnade klart på min ljudbok, helt underbart. Jag ska lägga ut vackrare bilder imorgon. Mamma

Ensamma mamman

I dag har det gått 3 dar sedan dottern flög över Atlanten för att aupaira i ett år hos familj i staterna. På tisdag gick jag omkring som en äggsjuk höna och började nästan gråta varje gång som jag tog i något som tillhör Elin. Nu först förstår jag vad folk menar med separationsångest!! Tack snälla Maggan och AnneLi som tog med mig ut på skidtur så jag fick annat att tänka på! Som tur var fick jag höra hennes röst i telefon igår och hon lät glad och positiv, skööööönt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0