Nyttigt och onyttigt

Eftersom jag är ledig och Anders jobbar så blir det jag som får göra det nyttiga här hemma. Det innebär bl a att jag nu, ÄNTLIGEN, är klar med att måla huset. Därför är jag också ganska trött på att vara nyttig nu och tänker även tillbringa dagarna med annat innehåll.
Ett sådant "onyttigt" innehåll kan bl a vara att spela golf, läsa böcker och sola och bada. Än så länge så tycker jag att det svenska sommarvädret har varit helt perfekt för samtliga ovanstående aktiviteter.
Eftersom jag hittills bara sysslat med utomhusnyttigheter så var det i dag dags att ta itu med inomhusgörat. Därför har jag ägnat i princip hela dagen, passande eftersom det har regnat och varit svalt väder, med att städa inne. Det behövdes kan jag säga!! Men ack vad nöjd man känner sig när det är gjort!!

I morgon har de lovat bättre väder igen. Så därför tänker jag göra trevliga saker för min egen del då. Eventuellt börjar jag dagen med en promenad för att senare, beroende på väder, åka och bada eller lägga mig och läsa en bok. DETTA ÄR SOMMARLOV!!


Min fina Poppius i full blom (tyvärr redan utblommad!)

Vackra pioner (som också har blommat klart nu)

Min lilla Rhododendron som jag planterade ifjol, alldeles full i blom!

Beware of the wildlife in Central Park, NY!
(Det vildaste vi såg var halvtama ekorrar överallt!!??)

Sol, värme, skugga, skönt

Tillbringar just nu mina lediga dagar med att skutta upp och ner på en stege för att färdigställa den målning av huset som ej hanns med ifjol. Ska alldeles strax ta itu med denna uppgift eftersom gårdagen var en mellandag med regn och svalare väder. Till helgen har de dessutom lovat VÄLDIGT FINT VÄDER så därför är min ambition att försöka bli klar så långt som möjligt med måleriet så att jag kan få njuta vid någon badstrand till helgen.

Igår fick det istället för målning bli lite shopping istället. Men denna gång handlade det bara om nödvändiga och tråkiga inköp tyvärr. Jag köpte en ny gångmatta till groventrén eftersom den gamla var just det "gammal" och jag var less på den. Egentligen så borde vi byta golv helt och hållet där eftersom det är helt utslitet. men men vi får väl se när det blir. Så länge får jag glädjas åt en ny gångmatta i alla fall.

Dessutom var jag tvungen att köpa en ny kamera eftersom våran gick sönder strax innan USA-resan. Därför blev jag tvungen att låna Christians over there. Men, som sagt, igår pallrade jag mig i väg till Expert och hade väl någon slags naiv förhoppning någonstans att de skulle kunna laga kameran. Men Icke! Det var bara att köpa en ny!!?? Det verkar som om allting i dagens läge (elektroniska prylar) är mer eller mindre "slit och släng"!! Den kameran som vi hade var ändå inte mer än 3-4 år gammal!?

Midsommarhelgen förlöpte som en ganska vanlig helg! Förutom att vi hade jättetrevligt hos Karin och Stellan  vid Räköken med sill och potäter och jordgubbar, så blev det lite för mycket nubbar och allt vad det innebär dagen efter för gubbar som aldrig lär sig!!!???
Och kors i taket, eller var det något slags ånger (?), så följde Anders med mig på en cykeltur runt Racken på söndan inkluderat ett besök i Blå Lagårn, som dessutom var premiär för oss båda. En mycket trevlig tur kan jag intyga! Utställningen var väl både bu och bä! Det är ju så mycket att se och smälta så egentligen bör man nog göra ett besök till för att verkligen få kläm på vad som finns!!??


Saknar min Elinpelin men vet ju att hon har det bra där hon är!
(undrar vilka Anders ville ha med i fotot?)

Två gubbar som just här mår bra efter sill och färskpotatis!


Sommar vid Räköken


Cykeltur runt Racken midsommarsöndagen 2010!

RSS 2.0