Varma vindar, sol och lite filosofi

I morse var det riktigt varmt ute när jag cyklade till jobbet och kunde klara mig med vårjacka och inga vantar. Testade min inlämningsuppgift i SVA-kursen på mina elever idag och tyckte att det gick riktigt bra. Facit fullt ut och utvärdering får dock vänta tills i morgon, eftersom vi inte hann klart idag. Uppgiften gick ut på att spela ordmemory. För att få ordparet skulle dom förklara orden och koppla ihop dem med texten som vi läser. De var lite tvekande till att börja med men när de väl kommit igång så blev de riktigt engagerade. Kul!

Efter jobbet var det fortfarande varmt och fint ute. Därför tog jag min sedvanliga stavtur i skogen. I vanliga fall brukar jag lyssna på en talbok, men nu har jag bestämt mig för att lyssna på naturen istället. Det är full fart i skogens barnkammare kan jag tala om. Tyvärr så stördes fågelsången idag med ljuden från Arvika skytte som tydligen hade skjutövning ikväll.

På tal om ljud så blir man tyvärr påmind om att man blir äldre. Mina elever påpekade idag i skolans bibliotek om ett ljud som jag inte hör. "Men Maj-Britt hör du inte ljudet?" Nej, det gjorde jag inte! Jag vet att mina barn har testat detta på mig för flera år sedan också. Det är ett mycket högt ljud som ungarna sätter på på telefonerna och som dom kan höra men inte vi som är äldre. Läskigt! Jag vet att jag iallafall senaste sensommaren kunde höra syrsorna!!! Men det återstår väl att se hur länge till man gör det?

I morgon är det Valborg och våren ska sjungas in! Jag brukar inte gå på något Valborgsfirande men kanske man skulle bryta den trenden i år om vädret är fint! Annars är det ganska trevligt att sitta i solen på altanen också förstås! Jag får återkomma senare om vilket beslut jag tog i denna fråga. 

Varmt = sol, kallt = mulet

Nu skiftar vädret verkligen från dag till dag med +/-10 grader ca. Igår var det en underbar vårdag med sol och värme för att idag återvända till mulet och kyligt.
Passade på att ta min skogspromenad i det vackra vårvädret igår. Fåglarna spelade och citronfjärilarna fladdrade omkring som galna. Jag skulle försöka fånga en fjäril på bild men det gick naturligtvis inte, de var alldeles för fladdriga.
Däremot ska jag visa på bild vad torrt det redan har blivit på stigen. Jag önskar också att jag kunde ha ljudupptagning på min kamera så ni kunde få höra vilket liv det börjar bli på fåglarna nu.

Idag besökte jag Erika som bor på landet. Vi pluggar ihop och hade bestämt oss för att ge varandra feedback på varandras inlämningsuppgifter.
Erikas svärfar Gösta kom också på besök. Han och jag har jobbat ihop i ett tidigare liv så vi känner varann väl. Det finns alltid något gammalt minne att prata om när vi träffas, mycket trevligt!
Sedan gick jag och Erika ut för att titta på de söta lammen......vidare kommentarer känns överflödiga, se bara på mina bilder så förstår ni. DOM ÄR SÅÅÅÅÅÅ SÖTA!!


En skogsväg om våren!
Tussilago i full blom!



Tre små sötnosar!

Erika med ett svart litet bagglamm!

Rusning till knäckebrödsutfodringen!

Ljust men kallt

Det är skönt på morgnarna när man cyklar iväg till jobbet eftersom det är så ljust. Däremot så är det inte så kul att man måste ha vantar och mössa på sig. Men jag har hjälm och får tyvärr inte plats med mössa under så det är faktiskt ganska kallt åt öronen.

Det är kanske ändå mer besvärligt för de som envisas med att åka bil eftersom det är ett tjockt pansar med is på bilrutan!

Igår så gick jag min vanliga promenad med stavarna upp i skogen. Snön och isen från förra veckan var borta och det hade faktiskt torkat upp riktigt bra. Endast ett fåtal ställen var blöta och geggiga så man får gå på sidan om. När jag hade ca 1/4-dels väg kvar att gå så började det att snöa för att strax därefter övergå i hagel. Dessutom så blåste det kallt så jag var rejält blöt och kall när jag kom hem........mysigt! Tala om aprilväder alltså!

Här kommer ändå några bilder som bevis på att våren är på väg (kanske)??

Några vitsippor på andra sidan staketet hos grannen (något frusna men ändå!!):



Begynnande knoppar i syrénhäcken:


Lite snö kvar i spåret i skogen:


En knäpp bild på mig själv framför datorn kl 22.34 när jag sitter och bloggar:

Slit, studier och snö

Och jag som trodde att vintern äntligen var över och att våren var på väg i stora steg. Men ack, vad vi bedrog oss allihop. Det verkar som om vädret jävlas med oss och låter oss plågas av längtan så länge som möjligt. Nej, nu vill jag ha sol och värme........VILL HA!!!! Känner mig som en tjurig och trotsig unge, men det står jag för!

Veckan började med rivstart på måndag då jag tog emot mina 9:or i grupper hela dagen för det muntliga provet i engelska. Jag måste säga att jag är stolt över dem, de är SÅÅÅÅ DUKTIGA! Vad spelar det för roll om inte alla har så lätt för sig vid skriftlig produktion med rätt grammatik och ordval.....? det är ju faktiskt detta som är viktigt. Kan man inte få fram det man vill säga muntligt så är man verkligen handikappad i denna globala värld som vi nu lever i. Tack för att ni finns 9BD, ni kommer att klara er bra i livet!

Tisdag pluggade jag halva dagen och andra halvan var jag på skolan. På min lektion i engelska, sista för dagen, vräkte snön ner........typiskt aprilväder. Sedan hade vi arbetslag som idag fick ägnas mestadels till elevvård.
När jag kom hem tänkte jag gå ut en sväng, men hur det blev så tog jag i stället itu med världens största tvätthög som legat i flera veckor nu. När jag var klar med det så tyckte jag att klockan var för mycket för att gå ut.

Onsdag, idag alltså! I morse vräkte snön ner ännu mer än igår så att det t o m blev alldeles vitt på marken. Usch, va deprimerande det är!
Skulle sätta mig och plugga men blev ideligen störd av telefonen. Först ringde min kära kollega Erika (samtidigt ringde mobilen "okänt nummer").
Därefter ringde en j...a försäljare (säkert "okänt nummer") av tvättmedel som absolut ville tvinga på mig två 15 kg hinkar med tvättmedel. Till detta skulle jag GRATIS få både diskmedel, sköljmedel och tvål och gud vet allt. Tre gånger fick jag säga nej tack med argumentet att vi nu bara är två i hushållet så jag behöver inte så mycket medel. Dessutom så vill jag kunna köpa och byta till det tvättmedel som jag vill utan att behöva vara låst med två hinkar som kanske varar i flera år! Nåja, till slut blev jag av med honom i alla fall. Jag blir så trött på dessa telefonförsäljare så jag kan spy. Vi har visserligen NIX telefon, men eftersom vi äger en jordbruksegendom så kan dom ringa till oss i egenskap av företagare.

Nej, nu har jag suttit inne hela dagen så jag tänker passa på att gå ut nu och få lite frisk luft. Först ska jag gå bort med resten av lövhögarna och sedan ska jag ta en längre promenad med stavarna. Antagligen går jag upp i skogen. För en vecka sedan var det fortfarande både snö och is kvar på vissa ställen. Det ska bli intressant och se om det är borta nu!!??

Här kommer några bilder på hagel och snö i april:


skulle föreställa hagelskuren i måndags.... men det syns inte


här syns det iallafall hur det snöade tidigare idag och även här...


Hektisk vecka

Denna vecka har det verkligen varit fullt upp att göra.
Måndag: vanlig arbetsdag igen efter att ha varit ledig i en och en halv vecka!

Tisdag: pluggdag! Sedan till skolan på eftermiddagen för en lektion. Personalkonferens och arbetslagsmöte. Därefter hade jag stämt möte med en kille som ska hyra Eriks lägenhet. Blev kvar i lägenheten och började städa!

Onsdag: 8.00-16.00 städade hela dagen i Eriks lägenhet.

Torsdag-fredag: närträff i Karlstad för kursen som jag läser. Två mycket trevliga och givande dagar! I och med detta så går vi nu in på sista delkursen och därefter har jag klarat SVA kurs A (30hp).
En del pratade om att fortsätta läsa B-kursen till hösten, men jag avvaktar nog med den tills vidare. Annars känns det lockande att fortsätta att läsa, men som sagt inte just nu. Jag får nya sjuor till hösten och det brukar vara en del jobb innan allting flyter på med en ny klass.

Lördag: Anders åkte till Sunne och jag fortsatte att städa Eriks lägenhet. Jag blev klar och meddelade hyresgästen att han kunde få flytta in när han ville. Han kom senare och fick nyckeln och verkade mycket nöjd att han kunde få flytta in. Sammanlagt har jag lagt ner ca 15 timmar på att städa, så nu känner jag mig ganska nöjd med det. Det är bara det att det skulle behöva städas hemma också, men det vet jag inte när jag orkar ta itu med??

Söndag: idag passade jag på att jobba lite ute i trädgården. Eftersom vi aldrig krattade löven i höstas så finns det en del att göra. Skapligt väder på förmiddagen men på eftermiddagen blev det blåsigare och flera hagelskurar kom in. Ikväll är det inte mer än några plusgrader ute, burrr va kallt!!!!

Söndag kväll och snart dags att gå och lägga sig! I vanliga fall börjar jag inte förrän 9.55 på måndagar men i morgon ska jag ha nationellt prov i engelska hela dagen, muntliga provet. Det innebär att jag kommer att sitta med grupper mellan 8.00 och 15.00 och lyssna och bedöma när de pratar engelska. Det brukar vara ganska ansträngande, men också givande!


Från vinter till vår

Har just kommit hem från två dagar med härligt väder och skidåkning i Sälen. På vägen upp i torsdags så småregnade det och den dagen gällde bara installation i stugan och senare en kort promenad.
Fredag morgon vaknade vi till blå himmel och sol....HÄRLIGT! Speciellt som de inte hade lovat så fint väder så kändes det som en bonus. Vi tog bilen till Ö:a Tandådalen och körde mot Lindalen och Kvillkojan. Därefter provade vi att ta ett spår som vi aldrig åkt förut men vände då vi märkte att det inte var så många som hade åkt där. Det är säkrast att åka i de spår som man känner till sen förut så att inget oförutsett händer. Den här dagen åkte vi åtminstone ca 13 km.

Fikapaus vid Kvillkojan:




På lördag, som de lovat skulle bli en kanondag, var det en hel del moln framför solen och det blåste kall vind från norr. Men vi tog ändå en härlig skidtur upp på fjället. Första anhalt idag var Storfjällsgraven och sedan fortsatte vi mot Hemfjällsstugan som är ett vanligt utflyktsmål i Sälenfjällen. Tidigare hade vi vinden i ryggen men fick vi den mot oss, så det blev mycket frisk luft i lungorna idag. Som vanligt var det mycket folk vid stugan så vi satte oss i lä bakom en snödriva och åt upp resten av matsäcken. I dag åkte vi nog ca 10 km!

På vägen mellan Högfjällshotellet och Storfjällsgraven med vinden i ryggen:



Klar för avfärd hemåt från Hemfjällsstugan och med vinden emot oss.

Så här ser det ut hemma i Arvika idag:

Tussilago i söderslänten!

Sista snön på tomten i Graninge:


På väg till Sälen

Om ca en halvtimme är vi på väg till Sälen på minisemester. Varför åka till snön, när vintern är på väg att ta slut kanske vän av ordning undrar? Jo, men det är faktiskt något speciellt att komma till fjällen i april när det är varmt i luften och man ändå kan njuta av en skön skidtur. Det finns nog inget så vackert som vita vidder i strålande sol på en klarblå himmel. Nu har de tyvärr inte lovat så fint väder, men det är ändå skönt att få komma hemifrån några dagar tycker jag. Sedan känns det väldigt bra, när man kommer hem, att få tvätta alla vinterkläder och hänga undan dem till nästa vinter.
Fastän vi bara är två så är det förunderligt vad mycket packning det blir ändå:



Här står Anders och sliter med att ta bort vallan som jag åkt på ända från ifjol:



Eftersom jag inte har någon bärbar dator så blir det nu ett uppehåll i mitt bloggande tills på söndag. Förhoppningsvis har jag då fina bilder att visa från vår semester.

Väckt av katten - igen!

Idag blev jag återigen väckt av Ivan, före kl 6 på morgonen, och sen var det naturligtvis inte en chans att somna om. Det är väl konstigt att när man är ledig och vill sova så får man inte eller kan man inte. Nåja, jag kunde istället lägga mig en stund på soffan i eftermiddag istället för en tupplur, det var faktiskt inte så dumt. Och dåligt samvete behöver man inte ha heller eftersom jag är helt allena hemma!
Blev väckt i min slummer av att Elin ringde på Skype. Det var roligt att prata med henne eftersom det nog var ca två veckor sen som vi pratades vid senast. Hon verkade lite "down" men det blir väl så, ibland upp och ibland ner!

Tidigare i dag tog jag mig en cykeltur ner på stan och blev bjuden på lunch av Anders - lyxigt! Av detta blev jag på så gott humör så jag gick och köpte mig ett par snygga skor. Jag tog dem på öppet köp eftersom jag på äldre dar har blivit både känslig och klok. Det har hänt tidigare att jag köpt för små skor som jag aldrig kunnat använda, därför tänker jag verkligen känna efter denna gång så att det blir rätt.
Jag ville ha ett par skor med lite klack men som ändå var snygga och bekväma! Och det verkar de här vara..... men som sagt jag ska ge dem lite tid för säkerhets skull!

Så här ser de i alla fall ut:


Ledig dag på jobbet

Gick upp tidigt i morse eftersom jag skulle lämna plasma 08.30. Därefter åkte jag till jobbet och gjorde en hel dag nästan.
Mellan 10.00 och 16.00 så fixade jag material till Erika och mig själv som vi ska ha inför sista delkursen i SVA. Därefter planerade jag engelska för två veckor i åk 9. Sist, men inte minst och det bästa av allt, så städade jag på mitt skrivbord och i mina mappar. Det var inte en dag för tidigt! Jag fattar inte var alla papper kommer ifrån i denna så kallade papperslösa datorvärld...????? Gud, va skönt det var att äntligen få ordentligt med tid för att göra en riktig ordentlig städning. Tyvärr så hinner man aldrig göra sådant på den ordinarie arbetstiden, ialla fall inte jag!!??
Nu behöver jag i alla fall inte tänka på sådant här när jag och Anders ska hurta omkring i skidspåren i Sälen under veckoslutet. Idag har vädret varit grått och trist och regnat har det också gjort. Jag hoppas verkligen att det blir bättre till helgen för nu vill jag har SOOOOOOOOL!
Finns det något bättre än just den kombinationen, dvs SNÖ OCH SOL! Nej det tror jag inte! Och sen, när vi kommer tillbaka så får det gärna bli vår och varmt hur fort som helst, det gör inte mig något! Därefter så väntar, förhoppningsvis, en lång och trevlig golfsäsong också!


Från Vändplan Invitational sommaren 2009


Anders tar ett kvällsdopp i Räköken


Solnedgång vid Räköken med Karins silhuett i förgrunden

Dagen efter lång festhelg

Idag sov jag väldigt länge.... men det kändes faktiskt helt OK efter denna långa helg med tre kalas! Det var nog på gränsen vad jag egentligen klarar av, men det har varit tre väldigt trevliga kalas!

Sista festen igår kväll var på Logen i Edane där Maria och Kerstin firade sina 50-årskalas. Fullt med folk, ca 100 personer, buffé och levande musik! Kan det bli så mycket bättre! Som sagt så var jag ganska mätt på festande efter två avklarade men det var mycket trevligt att träffa gamla bekanta och få prata med dem. Maten var också superb!!! Duktigt gjort tjejer! Men jag är inte avundsjuk på allt jobb som ni säkert hade efteråt med att städa också, det brukar inte vara så kul!

Ja, nu är väl snart alla 50-åringar avklarade så det blir att se fram emot 60-årskalasen nu, eller?? Men ännu finns några kvar, enligt ett rykte så är det fem stycken som fyller jämnt nästa år!!?? Puh, det kommer att bli slitigt! Om ni nu inte är så smarta som Maria och Kerstin och slår ihop era kalas ni också. Det är ju faktiskt väldigt praktiskt.

Idag har "Bobbo", dvs Christian, kommit hem från Thailand och kommer förhoppningsvis hit senare för att hämta sin bil. De är säkert väldigt trötta och slitna efter den långa resan hem. Jag minns för 1,5 år sedan när vi kom hem från Thailand, då tror jag att det tog minst en vecka innan jag hade vänt rätt på dygnet. Det var väldigt jobbigt. Men, man får ta det onda med det goda, eller vad det nu är ordspråket säger?

Äntligen lite sol

Det känns som om hela mars månad har varit en lång väntan på just detta SOL!
Oh, va härligt det har varit både i går och idag med sol och möjlighet att kunna sitta ute och njuta. Och det tar verkligen på snön också. Det är så skönt att känna att ÄNTLIGEN så verkar våren vara på väg!
Här kommer lite bildbevis på det som jag just beskrivit:


Se här vad lite snö det är kvar nu!


Pappa njuter i solen med kaffe och glass!

Positano Amalfikusten

Ikväll hade vi en trevlig italienafton med god mat à la Italien hos Lena och Lennart. Vi åker till Amalfikusten 14-19 maj och ska bo i pensionaten Villa Verde i Positano. Utanför ligger Capri som vi också naturligtvis ska besöka. Här kan ni se vackra bilder från Positano och pensionatet.
http://www.pensionevillaverde.it/

Det ska bli så kul att få se lite mer av Italien. Jag har bara varit i Rom tidigare, vilket i sig var en fantastisk upplevelse. Men nu kommer det att bli möjlighet att få uppleva mer av kulturen och naturen längs västkusten söder om Rom.

Skärtorsdag 1 april och ymnigt snöfall

Äntligen kunde jag sova bra inatt och gick upp klockan 9.00. Mysigt påskväder med jättestora snöflingor som vräkte ner. Som tur är så är det så milt nu så det smälter bort nästan genast.

Efter frukost och lätt sudoku följde jag min plan och satte igång med att städa. Det är väl konstigt, fastän vi nu bara är två så blir det en del att plocka reda på ändå. Och dammigt och smutsigt blir det fastän vi knappt är hemma under veckorna. Men man känner sig nöjd efteråt när allt är klart, och så vände jag inte upp och ner på allting heller eftersom vi knappt är hemma under helgen.

Om en timme ca, 18.30, ska vi ta en promenad till Carlssons. Det är vi i Italiengänget som ska träffas och ev göra upp lite mer planer inför resan. Det blir trevligt! Hoppas att det inte blir alltför sent och alltför mycket vin eftersom vi antagligen går äggpromenaden i morgon så som traditionen bjuder.

Visar här lite bilder på snöfallet idag och hur fint det blev när jag hade städat klart och påskpyntat. Vad tycks?


Stora snöflingor på mina påskfjädrar skärtorsdag 1 april


Ny påskduk och fina tulpaner!


Påsken i vardagsrummet får gå i turkos

Förresten här kommer några roliga aprilskämt från radio och tidningar idag:

 ABBA ska uppträda i Löfbergs Lila Arena i Karlstad till hösten och biljetterna kostar 100 kronor.

Från 1 juli i år kommer en lag som tillåter bil+husvagn på vägarna endast mellan midnatt och 06.00.

Från och med nästa år så kommer inte de vanliga radioapparaterna att fungera längre, man blir helt enkelt hänvisad till att lyssna på datorn. Man kan lämna in sin radioapparat och få 1000 kronor som start till en dator.
Har man fler radioapparater så får man 100 kr för dem.

En kommun i Sverige (minns inte vilken) erbjöd alla sina kommunmedborgare ett par gummistövlar för att vara förberedda på vårflod och översvämningar som kommer. Tyvärr så går stövlarna bara upp till vaden så man kan inte garantera att de kan gå torrskodda. Däremot kunde de erbjuda vaccin mot svininfluensa eftersom det finns många doser kvar i lager (dvs om man är rädd för att bli förkyld p g a vätan). 

RSS 2.0