Från vinter till vår

Har just kommit hem från två dagar med härligt väder och skidåkning i Sälen. På vägen upp i torsdags så småregnade det och den dagen gällde bara installation i stugan och senare en kort promenad.
Fredag morgon vaknade vi till blå himmel och sol....HÄRLIGT! Speciellt som de inte hade lovat så fint väder så kändes det som en bonus. Vi tog bilen till Ö:a Tandådalen och körde mot Lindalen och Kvillkojan. Därefter provade vi att ta ett spår som vi aldrig åkt förut men vände då vi märkte att det inte var så många som hade åkt där. Det är säkrast att åka i de spår som man känner till sen förut så att inget oförutsett händer. Den här dagen åkte vi åtminstone ca 13 km.

Fikapaus vid Kvillkojan:




På lördag, som de lovat skulle bli en kanondag, var det en hel del moln framför solen och det blåste kall vind från norr. Men vi tog ändå en härlig skidtur upp på fjället. Första anhalt idag var Storfjällsgraven och sedan fortsatte vi mot Hemfjällsstugan som är ett vanligt utflyktsmål i Sälenfjällen. Tidigare hade vi vinden i ryggen men fick vi den mot oss, så det blev mycket frisk luft i lungorna idag. Som vanligt var det mycket folk vid stugan så vi satte oss i lä bakom en snödriva och åt upp resten av matsäcken. I dag åkte vi nog ca 10 km!

På vägen mellan Högfjällshotellet och Storfjällsgraven med vinden i ryggen:



Klar för avfärd hemåt från Hemfjällsstugan och med vinden emot oss.

Så här ser det ut hemma i Arvika idag:

Tussilago i söderslänten!

Sista snön på tomten i Graninge:


Kommentarer
Postat av: Elin

Låter och ser ut som ni hade en härlig helg i fjällá! :D

2010-04-12 @ 05:37:07
URL: http://elinomi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0