Slutet på terminenstress

Ja, jag vet att det var länge sen som jag skrev i bloggen nu. Men just nu är det vad det står i rubriken SLUTETPÅTERMINENSTRESS!!!
Dessa sista veckor i skolan ska allt hända. En massa saker ska göras klart, arbeten ska lämnas in och betyg ska sättas. Plus att jag själv också ska försöka ro i land med den sista uppgiften i kursen som jag läser. Jag vet bara inte hur jag ska hinna!!??
Dessutom är jag med i en kör som ska vara med i Karlstad på torsdag kväll i "Körschlagern", en tävling som vi också var med i ifjol. Till detta hör att man bör kunna, åtminstone en, en av låtarna utantill. Jag begriper inte att det ska vara så svårt att lära sig en sångtext utantill nuförtiden, är det åldern månne????

I går kväll unnade jag mig i alla fall att ha lite kul och kopplade av med åtta av mina trevliga och förtjusande kvinnliga kollegor.
Annelie hade hyrt en bastutunna som vi njöt i och därefter doppade vi oss i det ca 15-gradiga vattnet i Spekedtjärnet. Det var faktiskt sköööööönt! Men innan dess hade vi gått en rask promenad på 45 minuter och fått en välbehövlig välkomstdrink med tillbehör.
Efter bastu och bad åt vi allt det goda som vi tillsammans hade åstadkommit och tagit med oss. Det var länge sen som jag tyckte att mat kan smaka så gott!
TUSEN TACK ANNELIE OCH ALLA NI ANDRA FÖR EN MYCKET TREVLIG OCH KUL KVÄLL!

I dag har jag och Anders varit ute och åkt på vägar som man sällan åker på. Jag minns när jag som barn  ofta var ute och åkte på söndagarna bara för nöjes skull. Ibland var det med mamma och ibland med grannens barn och mamma. Bensinen var väl antagligen inte så dyr då heller.
Efter besök hos svåger och svägerska i Sunne så åkte vi runt Fryken, mellan och nedre. Vi åkte förbi Mårbacka ända ner till Kil och sedan 45:an upp mot Sunne igen för att därefter åka mot Arvika över Fryksdalshöjden. Sedan åkte vi till vänster i Vikene, mot Edane, för att avsluta hemfärden över gamla arvikavägen över Ålgården och Bålgård.
Vädret var sådär underbart fint som det bara kan vara i maj månad. Den där färska, skira ljusgröna färgen mot en blå himmel och vajande svenska flaggor, som flaggade för alla mödrar idag.


Så här såg det ut med ek och lärkträd innan vi åkte till Italien.

Vy över stranden i Positano där vädret tyvärr satte stopp för ett dopp.

Vy från restaurangen i bergen med panorama över Positano.

Guiden i Pompeji tog denna bild av hela gruppen (Viola saknas?)

Så här fint blev det när ek och lärkträd blev borta!

Glada kollegor efter promenad som förbereder sig inför bastun.

Ulrikas och Cecilias premiärdopp 29 maj 2010 i Spekedtjärnet.. Heja, heja!

Åter i gamla svedala igen

Tillbaka i Sverige efter en härlig semester i Italien! Idag var första arbetsdagen eftersom vi kom hem igår efter en lång resdag som började kl. 04.00 på morgonen.
Vädret har väl inte varit det bästa, det har varit ganska kyligt och regnat en del. Men vad gör väl det när man har ett trevligt ressällskap och mycket att se på.
Tyvärr blev det ingen resa till Capri, som jag verkligen hade sett fram emot, eftersom det blåste för mycket på havet. Men det får bli nästa gång, för jag kan nog tänka mig att åka dit igen och vill också rekommendera Amalfikusten för alla som inte varit där. Det är bedårande vackert!
I brist på vackert väder så har vi ätit en massa god mat och verkligen unnat oss av livets goda!! Det är ju en del av lyckan och lyxen när man åker på semester, tycker jag.
Nåja, första dagen var helt "breathtaking" då vi åkte minibuss från Rom ner till Positano. Vägbeskrivningen var inte den bästa så vi kom inte helt rätt. Detta innebar att vi fick slingra oss fram på en helt betagande vacker, men krokig, väg längs hela Amalfikusten från Salerno till Positano. Jobbigast var det för Anders som fick köra, men vi andra njöt av den vackra utsikten och de vackra orter som vi passerade efter vägen. För att inte tala om den frodiga växtligheten med alla citronträd.
Precis lagom när vi gick ur bussen vid vårt gulliga pensionat "Villa Verde" så kom de första regndropparna. Men sedan kom det inget mer regn den dagen.
Däremot vaknade jag kl. 06.00 morgonen därpå av att det fullkomligt öste ner regn. Det visade sig bli den sämsta dagen, vädermässigt, under vår vistelse.
Vi beslöt oss för att göra en rekogonseringsrunda nere i stan och tog oss hurtigt nerför trapporna (de berömda).


Utsikten från vår altan.

Trapporna ner till centrum i Positano

Dramatisk byggnation längs bergväggen!

Kyrkan nere vid hamnen (kommer inte ihåg hur jag gjorde förra gången
då jag vände en bild?????)

Tre frusna damer under filten.

Glad och nöjd dotter

Pratade på skype med en nybliven 20-årig dotter i går kväll. Som utlovat så sjöng jag också för henne "Ja må hon leva" och därefter fyllde far i med ett fyrfaldigt HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!
Lite pinsamt för Elin kanske men hon påstår att hon gillade det...?????

Det var också roligt att höra att paketet hade kommit fram, precis lagom till hennes födelsedag. Det gick ändå ganska snabbt tycker jag. Jag skickade paketet på tisdag kväll förra veckan, och då tror jag inte att det gick iväg förrän dagen därpå. Elin fick paketet på på tisdag eftermiddag (USA-tid). Där är det service vill jag lova. De kommer med paketen till dörren direkt........SUPER eller hur??

Hursomhelst så verkar det som om hon blev jätteglad över paketet ("och häftmassa hade du köpt också"?). Ja, du ville ju ha det!? 
Tydligen finns inte denna fiffiga uppfinning i det annars så fiffiga landet USA.
Elin, detta kanske kan bli en framgångsrik affärsidé "over there", HÄFTMASSA! sticking dough? Skämt åsido..... hon ville ha det för att kunna sätta upp lite bilder på väggarna i sitt rum för att få det lite mer personligt!
Jag frågade hur osten såg ut/verkade!!?? Man undrar ju efter en vecka på väg över halva jordklotet!!?? Jodå, den var väl lite mjuk, men den ska nog repa sig efter ett tag i kylskåpet......hoppas jag!

Idag är det packning som gäller! Vi åker till Italien imorgon, om det nu ev är någon som missat det?
Här i Svedala har ju våren varit så kall så jag har faktiskt inte ens tagit fram sommarkläderna än......... hoppas att de passar??? Nåja, jag var ju och shoppade lite nytt i förra veckan så det ska nog gå bra.
På lördag så kommer vi att ha en utsikts som ser ut så här:


Mycket nyttigt idag

Idag var mina kurskamrater Erika och Maria här och vi var mycket flitiga och hann göra klart vår inlämningsuppgift och skicka in den. Det kändes väldigt bra för nu kan vi ta ledigt över Kristi Himmelsfärdshelgen med gott samvete.
Vi firade med att åka till Jennys och äta lunch, stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt. Det äter man inte varje dag och det smakade mycket bra.

Fick åka till skolan och ha en engelsklektion med mina nior sista timmen. För att vara deras sista lektion innan långledig helg så jobbade de faktiskt ganska koncentrerat och tyst.....!!?? Kan det ha berott på att både jag och Lotta har tillrättavisat vissa av dem, månne......???? Nåja, jag tycker om dem iallafall, även om barnsligheten drar iväg lite för mycket ibland.

Mellan 16.00 och 18.30 fick vi en föreläsning på Taserudsgymnasiet i aulan där. Den handlade om "Kim i korridoren", om vilka befogenheter man har som lärare i svåra situationer som kan uppstå med elever i skolan. Dvs bl a om man får ta hand om mobiltelefoner och när man får "ta i" eleverna. Det är minsann inte så lätt att veta, ska ni veta!!! Faktiskt ganska klurigt när det gäller att fatta snabba beslut i svåra situationer. Men föreläsningen var väldigt bra och matnyttig! Det är ju vår arbetsvardag som det handlar om!

Imorgon, som jag egentligen har ledigt för studier, så har vi studiedag. Men jag ska vara med eftersom vi engelsklärare ska hjälpas åt med bedömning av NP-uppsatser. Vi hjälptes åt med detta även ifjol och tyckte att det var värdefullt, så därför ska vi göra på samma sätt i år. Detta är ett värdefullt arbetssätt som också höjer kvaliteten på våra bedömningar.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt och ta igen lite sömn från i går natt. Då vaknade jag nämligen kl 03.00 och kunde inte somna om. Först en timme innan jag skulle gå upp somnade jag till. Därför känner jag mig ganska groggy och har huvudvärk nu, p g a för lite sömn antagligen. Sömnen som gick förlorad i går natt ska alltså, till en del ialla fall, tas igen inatt.

Måndag i maj och aprilväder

Idag har det varit riktigt aprilväder med kalla vindar och regn och hagel.
Efter jobbet hade jag bestämt att jag skulle gå och se om jag kunde få tag i en ny bikini alt. baddräkt. Det kändes inte särskilt inspirerande och kul att gå och köpa det när det var så kallt. Men eftersom jag ska till Italien om några dagar och min gamla bikini är sliten så fanns det inget val.
Som tur var fick jag tag i en bikini som jag gillade direkt på Intersport.
I fredags hade jag också shoppinglust och köpte några nya tunikor inför resan samt ett par sandaler att ha om vädret tillåter.


En blå tunika med underklänning, vita capribyxor och sandaler.


En blommig tunika/klänning med matchande tights.


En turkosmönstrad bikini + ett par extra byxor i svart.

Skön helg i skönt majväder

Den här helgen har varit en av de bästa på länge. Jag känner att jag har hunnit med att både vara nyttig och fått göra roliga saker. En lyckad helg, helt enkelt!

Lördagen passade jag på att putsa fönstren, som verkligen behövdes efter en lång vinter. Eftersom man knappt kunde se ut så var det verkligen på tiden. Och sedan så känner man sig ju så nöjd också!!!
Mitt under fönsterputsningen så fick jag se grannarna på gatan och då måste ju bara kameran fram. Se här på en helnöjd liten kille som tar premiärturen på cykeln. Han når inte ner till tramporna än så då är det bra att ha en lek- och tjänstvillig pappa till hands.


Kvällen tillbringade vi framför TV:n med en god middag som Anders fixade. Biff Rydberg enligt Per Morberg (pappas favorit) med en god senapsmousse till. JÄTTEGOTT!

Söndag förmiddag ringde Lena och Lennart och frågade om vi hade lust att följa med ut och spela golf. Med facit i hand efter en väl förrättad lördag så tackade vi naturligtvis ja till detta. Rundan startade med en god lunch på golfrestaurangen. Därefter gick vi en trevlig 18-hålsrunda som jag och Lena var mest nöjda med eftersom vi slog "gubbarna". Med facit i hand var det ju synd att vi inte spelade om något innan, t ex vem ska diska hela veckan eller liknande. Lena spelade ihop 36p och jag 32, vilket jag var väldigt nöjd med. Resultatet kunde ha varit ännu bättre om puttningen hade fungerat bättre.

På kvällen gick jag och Lena på en konsert på Rackstadmuseet, AhnPlugged II. Ahn Trio består av tre systrar som är födda i Korea men som växt upp och bor i New York. Maria spelar cello, Lucia piano och Angella violin. De spelar musik som är specialkomponerad för dem. De är mycket samspelta och spelar djuvlig musik. Det var en mycket trevlig upplevelse med vacker och rogivande musik. Tips! gå in på You Tube och Ahn Trio och lyssna själv!

Vanlig torsdag

Har egentligen inte så mycket att berätta. Det har varit en helt vanlig torsdag...., vad nu det innebär??

Trädgubben gjorde opp med mig igår att han skulle komma kl.10 idag. Hursomhelst, vid halvniotiden så ringde han på min mobil och sa att han var på väg "är du hemma?". Nej, naturligtvis är jag inte det, de flesta vanliga människor är ju på jobbet och även jag. Dessutom var jag mitt i en lektion så jag kunde ju inte bara sticka ifrån. Därför fick jag ringa min käre make som gjorde en snabb utryckning.
Nåja, upplösningen blev ändå bra. Han kommer och sågar ner eken och lärkträdet nästa fredag eftermiddag, då jag och Anders är i Italien. Vi får hjälpa grannarna helgen därpå med att ta reda på "virket". Bara det blir nog ganska slitsamt skulle jag tro.

Ganska varmt och skönt när jag kom hem, så därför började jag att olja in trädgårdsmöblerna ute på altanen. Jag hann med bordet och en stol. Förhoppningsvis blir det skapligt väder imorgon så att jag kan fortsätta då. Väderprognosen framöver ser inget vidare ut så det verkar som om det kommer att dröja innan vi kan inviga altanen på riktigt.

Jag ser fram emot när vädret är så här:


och så här...


Plugg, lunch ute och promenad

Idag var det ju meningen att "trädgubben" skulle komma.... men icke. Han ringde i morse och sa att han inte hade tid idag och vill komma imorgon istället, så okej då. Men det hade ju varit bra om han hade ringt igår istället så hade jag kunnat sova åtminstone en halvtimme längre.

Idag kom Erika till mig och vi jobbade på riktigt flitigt med vår nästa inlämningsuppgift. Som belöning åkte vi och lunchade på Jennys. Stekt strömming, mos med skirat smör och lingonsylt.....Jättegott!

Mormor kom strax efter att Erika åkt. Hon hade varit på sjukhuset och röntgat knäna. Tyvärr är väl detta något som ligger i släkten, eftersom jag också har ont, särskilt i det högra, i mina knän ibland.

Därefter gick jag min stavpromenad i skogen och invigde den nya CD-spelaren och fortsatte att lyssna på min bok. Jag har lyckats slita ut två stycken freestyles innan. Men den här var lite dyrare och är specialanpassad för just talböcker, om nu det hjälper? Vi får väl se........ Men det är två års garanti på den i alla fall.
Nu har det verkligen torkat upp ordentligt i skogen och jag kunde gå torrskodd nästan hela vägen. Det är fint i skogen nu på våren och egentligen så är det ju synd att lyssna på en bok när det är sådan fart på fåglarna.

Nu ser jag fram emot att veckan snart är slut och att det är bara drygt en vecka kvar tills vi ska åka till Italien. Jag hoppas att askeländet från Island håller sig borta så att inte den ställer till något, men det tror jag inte.

Förberedelser

Mina förhoppningar om att kunna sitta på altanen på valborgsmässoafton gick om intet eftersom det var iskallt och spöregnade på kvällen. Det blev därför fåtöljen framför TVn istället.

Under helgen har både jag och Anders förberett oss för att vara klara med en del jobb innan vi ska åka till Italien nästa vecka. På fredag, den 14 maj, bär det iväg med flyg från Torp i Norge till Rom. Sedan ska vi åka minibuss ner till Amalfikusten och Positano. Det ska bli sååååå härligt!

På lördagen jobbade Anders med att göra klart de sista deklarationerna och jag satt och rättade klart uppsatserna i engelska.
På söndag kunde vi med gott samvete gå premiärrundan på golfbanan. Det blev bara nio hål men det kan å andra sidan räcka första gången. Banan är väl inte tipptopp när det är så tidigt på säsongen men ändå ganska OK. Spelet kunde väl ha varit bättre men det går inte att ha alltför höga förväntningar så här tidigt på säsongen.

Vi kunde också olja klart golvet på altanen i söndags så nu väntar vi bara på värmen så att vi kan göra klart där för att sitta och njuta.
Den här sommaren har vi inte så många projekt inbokade som väl är. Vi målade huset, nästan klart, förra sommaren, men har en liten bit kvar på västsidan. Det är nog i princip det som vi bör göra i år. När man har hus så finns det alltid något att göra. Men jag tycker att det är roligt. Eftersom jag jobbar mycket med både människor och papper i mitt vardagliga jobb så gillar jag att få göra något praktiskt där man jobbar med kroppen i stället på min fritid. Därför är det inte fel att ha något projekt varje sommar.

I morgon, onsdag, kommer min studiekamrat Erika hit till mig. Vi ska planera för nästa inlämningsuppgift i kursen. Men därförinnan så ska vi ta emot en man som ska undersöka om han kommer att anta jobbet med att ta bort en stor ek och ett stort lärkträd hos grannarna. Vi har lovat att bekosta detta om vi bara får tillåtelse att ta bort träden. De är stora, torra och riktiga skräpträd! Så förhoppningsvis kan vi därigenom slippa en hel del jobb med att kratta eklöv och barr hela vintern och stor del av våren. Dessutom så lägger sig eklöven i hängrännorna så att vattnet inte kan rinna fritt och det bildas jord i dom. Ingen blir gladare än vi om vi får ta bort de eländiga träden! Det blir spännande att höra vad mannen säger om uppdraget, som jag antar inte blir det lättaste, och dessutom hur mycket det kommer att kosta!!???

Här får ni i alla fall se två lyckliga pojkar, Elis och Oscar, som gillar sin nya rutschkana:



RSS 2.0