Åter i gamla svedala igen

Tillbaka i Sverige efter en härlig semester i Italien! Idag var första arbetsdagen eftersom vi kom hem igår efter en lång resdag som började kl. 04.00 på morgonen.
Vädret har väl inte varit det bästa, det har varit ganska kyligt och regnat en del. Men vad gör väl det när man har ett trevligt ressällskap och mycket att se på.
Tyvärr blev det ingen resa till Capri, som jag verkligen hade sett fram emot, eftersom det blåste för mycket på havet. Men det får bli nästa gång, för jag kan nog tänka mig att åka dit igen och vill också rekommendera Amalfikusten för alla som inte varit där. Det är bedårande vackert!
I brist på vackert väder så har vi ätit en massa god mat och verkligen unnat oss av livets goda!! Det är ju en del av lyckan och lyxen när man åker på semester, tycker jag.
Nåja, första dagen var helt "breathtaking" då vi åkte minibuss från Rom ner till Positano. Vägbeskrivningen var inte den bästa så vi kom inte helt rätt. Detta innebar att vi fick slingra oss fram på en helt betagande vacker, men krokig, väg längs hela Amalfikusten från Salerno till Positano. Jobbigast var det för Anders som fick köra, men vi andra njöt av den vackra utsikten och de vackra orter som vi passerade efter vägen. För att inte tala om den frodiga växtligheten med alla citronträd.
Precis lagom när vi gick ur bussen vid vårt gulliga pensionat "Villa Verde" så kom de första regndropparna. Men sedan kom det inget mer regn den dagen.
Däremot vaknade jag kl. 06.00 morgonen därpå av att det fullkomligt öste ner regn. Det visade sig bli den sämsta dagen, vädermässigt, under vår vistelse.
Vi beslöt oss för att göra en rekogonseringsrunda nere i stan och tog oss hurtigt nerför trapporna (de berömda).


Utsikten från vår altan.

Trapporna ner till centrum i Positano

Dramatisk byggnation längs bergväggen!

Kyrkan nere vid hamnen (kommer inte ihåg hur jag gjorde förra gången
då jag vände en bild?????)

Tre frusna damer under filten.

Kommentarer
Postat av: Elin din dottiir

Jao. babbla kan jag göra det!!

Ser ut som en härlig semester! Nu är det inte länge kvar tills nästa semester till mig! :D



Skype kan vi absolut fixa någon dag under veckan? :D

2010-05-24 @ 19:48:04
URL: http://elinomi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0