New York och svensk midsommar

Som ni förstår så har det hänt en del sen jag bloggade sist. Jag och Anders har besökt vår dotter Elin i New York och så har vi firat midsommar i Sverige.

New York "was overwhelming" som jag svarade Keith (Elins värdpappa) när han frågade vad vi tyckte om staden. Absolut värt ett besök och liknar inte något annat som jag sett innan. Allting är enormt stort, men amerikanarna och i synnerhet New York-borna upplever jag som mycket vänliga och tillmötesgående människor. Så fort som vi stod på trottoaren någonstans och studerade kartan så kom det fram någon trevlig människa och frågade om vi ville ha hjälp. Här tror jag nog att vi svenskar har något som vi kan ta efter lite mer.

Jag tog en massa bilder, men jag kan istället rekommendera att ni går in på Elins blogg: elinomi.blogg.se eftersom hennes bilder (kamera) är så mycket bättre. Här kommer i alla fall några smakprov på min fotografiska skicklighet (vilket nog inte Elin håller med om).


Den här fredsgloben stod i en av WTC:s torn vid attacken 11 september.
Nu står den som en påminnelse i Battery Park.


Jättelång kö till båten som ska ta oss ut till Statue of Liberty och Ellis Island.


Vy över skraporna på södra Manhattan från båten.


Från immigrantmuseet på Ellis Island, en del av bagaget som de ny
amerikanerna hade med sig.
Museet bestod av en hel massa information och var mycket intressant!


Times Square ska upplevas på kvällen!


Central Park är en skön oas i den sjudande jättestaden.


Mitt bland alla skrapor finns en del gamla byggnader bevarade.


Elin är ganska trött och sliten efter fem dagars guidning av gamla
föräldrar i New York. Solen och värmen har också bidragit en del.

Fotbollsturnering och centriadencykling

Nu märks det väldigt tydligt att det är sista skolveckan och att det sjunger på sista versen!
Igår, måndag, hade elevrådets styrelse arrangerat en fotbollsturnering där vinnande klass fick möta lärarlaget. Det märktes också tydligt vilken generation våra elever tillhör. "Allt som är kul kan vi ordna, men ingen behöver planera....!!!" TYP! För det var inte någon speciellt välplanerad aktivitet. Och, som vanligt, så tröttnar alla som inte är med och spelar och vill bara gå hem!!?? Synd, för man skulle nog kunna göra denna aktivitet så mycket bättre och roligare, om man tänkte till lite mer och under en längre tid innan.

Idag var det sista momentet av Centriaden. cykla runt Racken! Detta är i alla fall en aktivitet som jag gillar. I tre eller fyra år nu så har jag varit med och cyklat. Jag och två kollegor bildade eftertruppen för att samla upp de sista eleverna och för att se till att alla kom i mål.
Vi hade också tur med vädret! Innan hade de lovat skurar, men vi klarade oss utan något regn. SKÖNT!

Tidigare under dagen hade jag också möjlighet att närvara på min klass bildlektion. De redovisade sina bilder av sig själva. Väldigt fina och färgglada bilder! Dessutom hade de fått skriva dikter på svensk-lektionerna och en del av dem läste upp dem också! Ett mycket kul och lyckat samarbete bild/svenska tycker jag! Egentligen borde det finnas utrymme till mer av sådant samarbete, tycker jag.

När jag kom hem så planterade jag blommorna som jag köpte igår! En stor vit hortensia kommer att bli vacker vid ena entrén. Men det blir nog bäst att sköta den ordentligt för den var inte billig!
Dessutom planterade jag mina sedvanliga röda kaskad (en slags hängpelargoner) på altanen. Jag brukar lyckas med dem, så varför överge ett vinnande koncept?
Förutom dessa "köpeblommor" så har jag snart en massa annat som blommar i trädgården. T ex så är min stora gammaldags rosbuske på gång "Poppius", kaprifolen som bildar portal vid entrén och min fina vita rhododendron (som jag nog pratat om tidigare). Ja, man kan nog säga att luften nästan dallrar av alla dofter från blommande buskar och träd just nu. Finare än så här blir det nog inte!


Sveriges nationaldag

Även om dagen i går var lite kylig så var kvällen helt underbar. Vi kunde sitta ute på altanen till efter 23.00. En ljum och skön sommarkväll i juni. Det bästa av allt nu är ändå ljuset, det blir aldrig riktigt mörkt på kvällen och natten.

Idag är det exakt 10 dagar kvar tills vi åker och hälsar på vår dotter Elin i New York. Det ska bli SÅÅÅÅÅÅ KUL!
Det är första gången jag besöker NY och USA överhuvudtaget och jag tycker att det ska bli mycket intressant. Men det roligaste av allt är naturligtvis att få träffa dottern som varit där sedan 1 mars.

Idag är det 6 juni och Sveriges nationaldag! Eftersom vi inte firar denna dag på något speciellt sätt så känns det ändå som en vanlig söndag.
Vaknade tidigt, kl 07.00, och då var det lika bra att gå upp. Vi ska åka ut till golfbanan och gå en runda under dagen. Det får bli vårt nationaldagsfirande.
Det är lite mulet just nu och inte så varmt, perfekt golfväder.

Förutom ljuset och värmen i juni så är det också helt fantastiskt med alla blommor som doftar och är så vackra. Här kommer ett litet potpurri av det som finns i min trädgård just nu:

Svenska flaggans dag den 6 juni (från Bäcken, Lersjöfors Sunne)

Blommande prydnadsapel!

Penséer i svenska flaggans färger!

Löjtnantshjärta!

Min vackra vita Rhododendron (som blommar vartannat år) med stora
knopp som snart spricker ut i blom!

sommar, betyg och schlager

OJ, OJ, OJ!!! I dessa tider vet man verkligen att man lever!!
Nu ska allting ske samtidigt som man ska försöka att njuta av sommaren och vädret också! Det är nästintill omöjligt ska jag säga.

Men ingenting kan stoppa mig från att försöka ha roligt under tiden!!! Och det har jag tack vare mitt deltagande i kommunkören som jag gick med i förra året. Det var en friskvårdssatsning från kommunen. Målet var då att vi skulle delta i Körschlagern i Karlstad. Förra våren var vi ca 16 personer som deltog. I år har kören, tyvärr, decimerats till ca hälften. Men tack vare att vi slog ihop oss med en kör i landstingets regi så bildade vi kören KomLiv och kunde därför delta även i år!!! JÄTTEROLIGT!
Här kan ni läsa mer om kören och tävlingen http://nwt.sehttp://nwt.se/karlstad/article718304.ece 

I fredags gick jag och Tomas, min mentorskollega, med vår klass 9D på Centralskolan för att äta lunch på Gate Gästgiveri. Det var en vacker dag och mycket god mat fick vi. Eleverna i klassen var väldigt inställda på ända sen sjuan att samla in pengar på olika sätt så att vi ev. skulle kunna åka på en resa i nian. Nu stannade tyvärr engagemanget mest bara vid enbart prat......????!!!!! Men, de hade i alla fall tillräckligt med pengar så att vi kunde gå ut och äta tillsammans. TREVLIGT!!
Vår klass är en samling mycket angenäma, duktiga, pratiga och framför allt TREVLIGA elever! Tack för att ni är som ni är!!!


Marie, vår härliga körledare, i spexartagen innan tävling!
Läs mer i artikeln som jag bifogat ovan!


Några av mina trevliga tjejer i klass 9D i väntan på mat.

Hugo, som frivilligt ville var med på samma foto som sin lärare!!??


Mätta och glada elever som snart släpps fria efter nio års grundskola.
LYCKA TILL ALLIHOP! JAG TYCKER OM ER OCH KOMMER ATT SAKNA ER! 


RSS 2.0